RKC Sopron


MÉSZÁROS KRISZTIÁN SFG II instruktor, FMS I-II szakértő, TRX Instruktor, Primal Move instruktor
Tel.: 06-20/3414-581, e-mail: turmix79.mk@gmail.com


SZABÓ CSILLA
blogíró

Edzések

Hétfő és Szerda
19:00 kisterem
20:30 nagyterem

Best Fitness
Sopron, Vándor S. u.

Címkék

Warrior diet

RKC Sopron 2011.01.11. 17:39

Egy kis összefoglaló, olyan szőkenősen.  Ennél sokkal hozzáértőbb és szakszerűbb leírásokat találni pl. Lakatos Peti blogján...

Ezt a diétát több olyan ismerősöm is kipróbálta, akinek adok a véleményére. Ezek többnyire kettlebell-es "kollégák". Nem is ez a lényeg, hanem az, mindenkitől pozitív tapasztalatokról hallottam-olvastam.

Röviden, dióhéjban a lényeg, ha jól értem:

A diéta két ciklusból áll:
1. Kontrollált alulevési ciklus: ez a nap nagyobb részét, annak is inkább az első részét teszi ki. Ebben a szakaszban történik a méregtelenítés, az enzimet újratermelődése és az emésztőrendszer pihentetése. Ilyenkor vagyunk a legaktívabbak és energikusabbak, egyrészt, mivel nem töltjük az időnket táplálékszerzéssel, evéssel  és "kaja-kómával", másrészt mivel az éhes ember érzékei élesebbé válnak, valahogy harcosabb lesz a hozzáállása, ezért is "warrior diet" - "harcos diéta". Az éhes, vagy a jóllakot ragadozó a veszélyesebb????
Ez nem azt jelenti, hogy egész nap a falat kell kaparnunk az éhségtől, csak kontrolláltan éheznünk. Napközben, ha muszály, ehetünk natúr joghurtot (na ezt tuti megszegem, mert a gyümölcsös azért mégis finomabb:) ), kefírt, friss gyümölcsöt, olajos magvakat (mogyoró, dió) na de nem tonna számra, csak egy maréknyit! Némi fehérje (sajt, tojásfehérje), az is kevés és sovány legyen! Napközben NO szénhidrát!

2. Túlevési ciklus: Edzés után, vagy ha nagyon éhes vagy előtte is lehet picit enni. Jöhet a husi (lehetőleg natur, nem bundás, nem bőolajban sült) én a csikre -, pulykamellet és a halat fogom előnyben részesíteni. Zöldség (nyers, párolt, sült ... bármilyen formában), rizs. Ezekből bármennyi. Lehet szénhidrát, de lehetőleg az étkezés végén. Úgy gondolom szénhidrát KELL, de mértékkel, mivel az agynak szüksége van rá és a szénhidrát "tüzében" ég el a zsír.

Szerintem:
Ez célravezető diéta lehet abból a szempontból, hogy koplalunk de mégsem kezd el a szerveztünk minden később bevitt tápanyagot elraktározni, mert a koplalási szakasz, max 16-18 óra. Így a napokig, hetekig, hónapokig tartó koplalások után már törvényszerű jojo effektus itt nem játszik, hiszen nap végén azért mégiscsak megkapja a szervezetünk a szükséges adagját.
Ami tuti fontos: sok-sok víz, vagy min. 50% gyümöcstartalmú gyümölcslé! Nem számít: ücsi, cukros-szénsavas lötyi, tea, leves...!!!!
Nem mondom, hogy maradéktalanul be fogom tartani az előírásokat, de nagytöbbségében igyekszem! Az eredményről beszámolok (kg/cm; előtte/utána)

Címkék: diéta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rkcsopron.blog.hu/api/trackback/id/tr742577045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása